Rotatiedrukwerk

Rotatiedrukwerk

Rotatiedrukken is de druktechniek die uitermate geschikt voor het drukken van kranten. In korte tijd kunnen er grote oplagen op een voordelige manier gedrukt worden. Doordat de kranten na het drukken gelijk gevouwen worden en eventueel bijgesneden, kan rotatiedrukwerk snel geleverd worden. Niet elke papiersoort is geschikt voor elke druktechniek. Courantdruk, een dunne, maar stevige papiersoort, is enkel geschikt voor rotatiedrukwerk. Janssen/Pers Rotatiedruk is de offset rotatiedrukkerij die beschikt over de offsetrotatie persen en diverse papiersoorten om rotatiedrukwerk van perfecte kwaliteit te leveren.

Rotatiedrukwerk: geschikt voor kranten

Naast het drukken op vellen papier, oftewel vellenoffset, is het ook mogelijk om papier op rollen te drukken. Deze druktechniek is rotatiedrukken. Dit wordt ook wel offsetrotatie genoemd. De offsetrotatie druktechniek kan vervolgens op twee manieren worden uitgevoerd. Dit zijn de druktechnieken heatset en coldset. Deze verschillen in het soort inkt die gebruikt wordt en de manier waarop de inkt wordt gedroogd. Bij offsetrotatie wordt het drukwerk tegelijkertijd gedrukt, gevouwen en eventueel gesneden in dezelfde drukgang. In korte tijd kunnen er grote oplagen gedrukt worden. Dit maakt rotatiedrukwerk uitermate geschikt voor nieuwsmedia, zoals kranten en diverse huis-aan-huis kranten. Hierbij is het immers van belang dat het nieuws snel verspreid wordt onder de mensen om het nieuws in de kranten zo relevant mogelijk te houden.

 

Rotatiedrukwerk

Rotatiedruk, een voordelige druktechniek

Rotatiedruk is niet alleen een snelle druktechniek. Voor kranten in grote oplagen is dit ook een voordelige druktechniek. Doordat er in korte tijd veel kranten gedrukt kunnen worden, zal bij een grote oplage de kosten verspreid worden over meerdere kranten. Hierdoor zullen de kosten per gedrukte krant voordeliger worden. Voor kranten in een kleine oplage of andere promotiemiddelen, zoals enkele flyers en folders is rotatiedruk dus in verhouding minder voordelig. Janssen/Pers Rotatiedruk adviseert u graag wat de beste druktechniek is voor uw drukwerk.

 

Courantdruk

Voor elke druktechniek is er ander soort papier geschikt, zo ook voor rotatiedrukken. Courantdruk is enkel geschikt voor rotatiedrukwerk. Courantpapier, ook wel krantenpapier genoemd, is een stevige, maar dunne en lichte papiersoort met een gemiddeld gewicht tussen de 42 en 60 gram. Krantenpapier moet goed bedrukbaar en is het van belang dat het goed leesbaar is. Daarnaast moet een krant ook licht van gewicht en vouwbaar zijn zonder dat het papier scheurt. Dikkere papiersoorten zijn alleen te gebruiken voor vellenoffset en digitale producties. Courantpapier wordt daarnaast ook veel gebruikt voor het verpakken, opvullen en beschermen van breekbare en schadegevoelige producten. 

 

Rotatiedrukkerij voor uw rotatiedrukwerk

Bent u op zoek naar een professionele rotatiedrukkerij waar u uw rotatiedrukwerk kunt laten uitvoeren? Janssen/Pers Rotatiedruk is een dochteronderneming van de rotatiedrukkerij Em. De Jong, de grootste offsetdrukkerij van de Benelux. Samen streven wij naar rotatiedrukwerk van perfecte kwaliteit. Met behulp van onze geautomatiseerde heatset rotatiepersen en coldsetpersen kunnen wij elk rotatiedrukwerk op een zeer efficiënte manier produceren. De persen zijn voorzien van het Color Control System en automatische registersturing. De persen staan garant voor een hoge en constante kwaliteit. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen. Onze drukpersen kunnen uw uitgave voorzien van diverse extra’s, zoals een in- of outset. Heeft u nog vragen over rotatiedrukwerk bij Janssen/Pers? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

 

Janssen/Pers Footer