Forest Stewardship Council

Milieu - De Forest Stewardship Council (FSC)®

De Forest Stewardship Council (FSC)® is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.
FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties (WWF, Greenpeace en OxfamNovib.). En daarin is FSC® uniek! Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label.

Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC® te houden, kan een product als FSC® worden verkocht en mag het FSC®-logo erop geplaatst worden.

Vanaf 12 mei 2008 is Janssen/pers Rotatiedruk B.V. in het bezit van het FSC®-certificaat (FSC® logo licentienummer FSC-C129563).